Forum Stare Gry Strona Główna Forum Stare Gry
Sama klasyka, Atari, Commodore, Amiga, Pegasus.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Heja, szukam gry...
Autor Wiadomość
Giana Sister 
ami500+:)

Wysłany: 2010-02-07, 19:33   Heja, szukam gry...

Heja, widzę, że jeszcze tu mało ludzi, ale może ktoś będzie wiedział,.. :-P W ową grę grałam mając jakieś 7, 8 lat - na mojej pierwszej Amidze 500+ (łezka się w oku kręci)... - bardzo fajnie ją wspominam i duszę diabłu bym sprzedała, żeby móc w nią jeszcze zagrać. ;-) Pamiętam większość nazw moich gier (miałam wielką kolekcję, ładnie posegregowane, podpisane) - z tymże jako dzieciak, podpisywałam dyskietki "fonetycznie". Jak chciałam zagrać w Turricana - to z wielkim uśmiechem na gębie oświadczałam, że idę grać w "Turcjana", jak chciałam przejść rundkę w "Traps'n'Treasures" - to mówiłam, że zagram w "Trops Trałseps" i tak dalej. Tą grę świetnie pamiętam jak nazywałam... "tłintłork" :lol: ... i teraz pytanie, jak to się na serio nazywało... za Chiny nie pamiętam... To była platformówka - bardzo kolorowa z resztą -, chodziło się takim małym blondynem z wielkimi, niebieskimi oczami i zżerało się po drodze różne kolorowe "rzeczy", klucze, jakieś artefakty - wchodziło się nim w drzwi - i tym samym przenosiło jakby w podziemia (?) i nie wiem czy dobrze pamiętam: ale chyba było tak, że jak ten ludek przenosił się w te podziemia - to równocześnie sam się zmieniał (wyglądał inaczej). Doskonale pamiętam dźwięki z tej gry (niepowtarzalne) i muzykę (genialna była, taka nastrojowa)... - szukam tej gry na różne sposoby... i myślę, skąd wzięłam w ogóle tą nazwę - to musiało się jakoś podobnie nazywać... :lol: Jeśli ktoś wie - błagam, niech pomoże.. :-P

soccerkid 

Wysłany: 2010-02-15, 18:54   

http://germanblogs.de/pub...winworld_02.gif
O tym piszesz?

Ten ludek, o którym piszesz droga Sister - to faktycznie się zmieniał, bo jak sama nazwa gry wskazuje "Dwa światy" to były... Nie wiem, czy pamiętasz - była taka możliwość grania "we dwóch" graczy. Nazwa tej gry poprawna to "Twinworld", więc nic dziwnego że jako dzieciak mówiłaś TŁIN TŁORK, to chyba dość zaawansowana angielszczyzna. :mrgreen:
Lubiłam tą grę... często w nią grałam, a pewnego razu jak byłam sama z mamą w domu - przeszłyśmy ją całą, a to na prawdę niezły respect się należy, bo:
- ani w tej grze nie było możliwości zapisu,
- ani nie było przeżadnych kodów.
Więc szacun się należy, co? :mrgreen:

Nie wiem, czy pamiętasz - byłaś wtedy na wycieczce szkolnej... sa sa sa sa sa.

Giana Sister 
ami500+:)

Wysłany: 2010-02-15, 20:39   

ooo moja sister, wow, teraz jesteś "sokerem" (pamiętasz jak mówiłyśmy na tą grę? "soker kit?" :-P i się nie przyznajesz, że pamiętasz prawdziwą nazwę Tłin tłork ? :mrgreen: pamiętam jaka wkurzona byłam - prawie cała grę bez mojej wiedzy i obecności przepykałyście... ! :-D

soccerkid 

Wysłany: 2010-02-16, 17:36   

;-) jasne, że pamiętam... to były czasy. :mrgreen:
Pamiętam, że w owym słynnym TŁINTŁORDZIE pod koniec pływało się w wodzie nawet i pomyśl... NIGDY tego nie widziałaś. Czas nadgonić zaległe sprawy...
ha ha
Nie mogę przypomnieć sobie więcej takich sensacyjnych gier, niektóre jeno utkwiły mi w pamięci... Spróbujmy chociaż...
TROPS TRAŁSERS?

anubis

Wysłany: 2010-03-26, 23:17   Pomocy

Bardzo proszę może ktoś pamięta taka słodką kolorową grę grało sie taka dziewczynką (lub dwiema na dwóch graczy) chyba niebieska i różowa i one strzelały z takich jakby parasolek do różnych tiopków zwierzaczkówpamietam że w jakimś etapie (finałowy z któregoś poziomu) latał taki jakby wóz zaprzężony w kucyka i do niego trzeba było strzelać z tych parasolek
będę wdzięczna za pomoc
ja niestety nie zapamiętałam jej tytułu nawet w wersji fonetycznej :) mówiliśmy na nią z bratem parasolki

Odpowiedz do tematu