|
Forum Stare Gry Sama klasyka, Atari, Commodore, Amiga, Pegasus.
|
|
Heja, szukam gry... |
| Autor |
Wiadomość |
Giana Sister
ami500+:)

|
Wysłany: 2010-02-07, 19:33 Heja, szukam gry...
|
|
|
Heja, widzę, że jeszcze tu mało ludzi, ale może ktoś będzie wiedział,.. W ową grę grałam mając jakieś 7, 8 lat - na mojej pierwszej Amidze 500+ (łezka się w oku kręci)... - bardzo fajnie ją wspominam i duszę diabłu bym sprzedała, żeby móc w nią jeszcze zagrać. Pamiętam większość nazw moich gier (miałam wielką kolekcję, ładnie posegregowane, podpisane) - z tymże jako dzieciak, podpisywałam dyskietki "fonetycznie". Jak chciałam zagrać w Turricana - to z wielkim uśmiechem na gębie oświadczałam, że idę grać w "Turcjana", jak chciałam przejść rundkę w "Traps'n'Treasures" - to mówiłam, że zagram w "Trops Trałseps" i tak dalej. Tą grę świetnie pamiętam jak nazywałam... "tłintłork" ... i teraz pytanie, jak to się na serio nazywało... za Chiny nie pamiętam... To była platformówka - bardzo kolorowa z resztą -, chodziło się takim małym blondynem z wielkimi, niebieskimi oczami i zżerało się po drodze różne kolorowe "rzeczy", klucze, jakieś artefakty - wchodziło się nim w drzwi - i tym samym przenosiło jakby w podziemia (?) i nie wiem czy dobrze pamiętam: ale chyba było tak, że jak ten ludek przenosił się w te podziemia - to równocześnie sam się zmieniał (wyglądał inaczej). Doskonale pamiętam dźwięki z tej gry (niepowtarzalne) i muzykę (genialna była, taka nastrojowa)... - szukam tej gry na różne sposoby... i myślę, skąd wzięłam w ogóle tą nazwę - to musiało się jakoś podobnie nazywać... Jeśli ktoś wie - błagam, niech pomoże.. |
|
|
|
 |
soccerkid
|
Wysłany: 2010-02-15, 18:54
|
|
|
http://germanblogs.de/pub...winworld_02.gif
O tym piszesz?
Ten ludek, o którym piszesz droga Sister - to faktycznie się zmieniał, bo jak sama nazwa gry wskazuje "Dwa światy" to były... Nie wiem, czy pamiętasz - była taka możliwość grania "we dwóch" graczy. Nazwa tej gry poprawna to "Twinworld", więc nic dziwnego że jako dzieciak mówiłaś TŁIN TŁORK, to chyba dość zaawansowana angielszczyzna.
Lubiłam tą grę... często w nią grałam, a pewnego razu jak byłam sama z mamą w domu - przeszłyśmy ją całą, a to na prawdę niezły respect się należy, bo:
- ani w tej grze nie było możliwości zapisu,
- ani nie było przeżadnych kodów.
Więc szacun się należy, co?
Nie wiem, czy pamiętasz - byłaś wtedy na wycieczce szkolnej... sa sa sa sa sa. |
|
|
|
 |
Giana Sister
ami500+:)

|
Wysłany: 2010-02-15, 20:39
|
|
|
ooo moja sister, wow, teraz jesteś "sokerem" (pamiętasz jak mówiłyśmy na tą grę? "soker kit?" i się nie przyznajesz, że pamiętasz prawdziwą nazwę Tłin tłork ? pamiętam jaka wkurzona byłam - prawie cała grę bez mojej wiedzy i obecności przepykałyście... ! |
|
|
|
 |
soccerkid
|
Wysłany: 2010-02-16, 17:36
|
|
|
jasne, że pamiętam... to były czasy.
Pamiętam, że w owym słynnym TŁINTŁORDZIE pod koniec pływało się w wodzie nawet i pomyśl... NIGDY tego nie widziałaś. Czas nadgonić zaległe sprawy...
ha ha
Nie mogę przypomnieć sobie więcej takich sensacyjnych gier, niektóre jeno utkwiły mi w pamięci... Spróbujmy chociaż...
TROPS TRAŁSERS? |
|
|
|
 |
anubis
|
Wysłany: 2010-03-26, 23:17 Pomocy
|
|
|
Bardzo proszę może ktoś pamięta taka słodką kolorową grę grało sie taka dziewczynką (lub dwiema na dwóch graczy) chyba niebieska i różowa i one strzelały z takich jakby parasolek do różnych tiopków zwierzaczkówpamietam że w jakimś etapie (finałowy z któregoś poziomu) latał taki jakby wóz zaprzężony w kucyka i do niego trzeba było strzelać z tych parasolek
będę wdzięczna za pomoc
ja niestety nie zapamiętałam jej tytułu nawet w wersji fonetycznej :) mówiliśmy na nią z bratem parasolki |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 9 | |
|
|
 |
|
 |